Cobra Kai… razgovor o mentorstvu i odrastanju

Umjetničko djelo koje uspije povezati roditelje i tinejdžere, zabaviti ih i potaknuti na razmišljanje, zasigurno zaslužuje nagradu izvan svih kategorija.

Serija Cobra Kai pod producentskim je vodstvom Willa Smitha premašila sva očekivanja i ocjenama publike (8,7 na IMDB-u) uspjela nadići 36 godina staro remek djelo – kultni Karate Kid.

Rivali iz djetinjstva danas imaju vlastitu djecu koja žive u nekim novim vremenima. No, koliko su se teme odrastanja doista promijenile? Što je isto kao nekad? Što je drugačije? I zašto nam je to, posebno danas, toliko bitno?

Odišući duhom 80-ih, oživotvorujući svjetonazor i kulturu tih vremena, Cobra Kai plijeni pažnju gledatelja, ali i nenametljivo razrađuje niz tema iz područja roditeljstva, mentorstva, životnih transformacija, grupne dinamike, te generacijskih razlika. Budući da okuplja i roditelje (generaciju X/Y) i djecu (generacija Z) ona je izuzetan poticaj na razgovor i promišljanje, propitkivanje i obostrano učenje.

Ovaj podcast teži uhvatiti upravo takav dijalog, prenoseći refleksiju 19-godišnjakinje (Ivona) i 40-godišnjaka (Ivan) koji su veliki fanovi i Karate Kid filmova i serije Cobra Kai:

Link za download audio zapisa: Cobra Kai… razgovor o mentorstvu i odrastanju

Napomena: Podcast se odnosi samo na prve dvije sezone serije. Treća sezona je po nama potpuno zastranila u komercijalne klišeje i pretjerano nasilje, te smatramo da je serija trebala završiti s 2. sezonom.

Autori: Ivona Mezulić i Ivan Miljan, 26.11.2020.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s