Bill Gates: Prva suvremena pandemija

Bill i Melinda Gates vlasnici su najveće privatne dobrotvorne zaklade na svijetu, organizacije posvećene spašavanju ljudskih života i unapređenju globalnog zdravlja. Čitajući tekst koji je Gates napisao o Prvoj pandemiji, tekst u kojem na sebi svojstven način jednostavno objašnjava složene probleme, pomislila sam: “ovo je toliko važno da bi svi to trebali pročitati!”

Nastavi čitati “Bill Gates: Prva suvremena pandemija”

Stres, mediji i mentalno zdravlje

Q: (…) imam osjećaj da su ljudi koje vodim na rubu pucanja, zapravo nisam točno sigurna kako su jer se svi sad snalazimo kako znamo i nedostaje mi da ih stvarno vidim. Ali ja sam definitivno na rubu, najviše zato što ne znam što očekivati. U medijima pročitam nešto pozitivno pa budem malo bolje, pa onda na TV-u netko izjavi nešto negativno pa me to izbedira, pa odem na fejs i tamo bude svašta ili mi suprug nešto kaže što je on pročitao… I imam osjećaj da je sve crno, ili da će tek postati. Znam da bi trebala vjerojatno sve to isključiti, ali ne mogu, odnosno ne znam tako živjeti i mislim da bi mi bilo samo još gore. Zapravo, moje je pitanje vjerojatno: kako da sačuvam svoje mentalno zdravlje, i mentalno zdravlje mojih doma i mojih ljudi? Što da radim? Nastavi čitati “Stres, mediji i mentalno zdravlje”

Rad na daljinu: Radno vrijeme i videokonferencije

Suočeni s novim okolnostima, mnogi voditelji muku muče s organizacijom prisilnog rada na daljinu. Razgovarajući s različitim timovima, ovdje ćemo objavljivati praktična iskustva i upute za ovaj tip rada. Kratko, jasno i bez filozofiranja. „Kako surađivati kad smo fizički odvojeni?“ “Kako voditi ljude zabarikadirane u kućama?” “Kako voditi sastanke?” “Što da radim, a što ne?”…

Nastavi čitati “Rad na daljinu: Radno vrijeme i videokonferencije”